Oceanografi - historiske og personlige minder. Bog af Gunnar Kullenberg.

Et krydstogt gennem oceanografiens historie og betydning - fra ekspeditioner til kunstig intelligens

Monday 06 Dec 21
|
by Uffe Wilken

Oceanografen Gunnar Kullenberg fortæller i sin nye bog om nødvendigheden af forskning og internationalt forskningssamarbejde for at imødegå regionale og globale udfordringer.

Bogen fortæller om mere end 200 års samarbejde og partnerskaber inden for havforskning, og om hvordan havforskning, teknologisk udvikling og samfundsændringer har været forbundet. Gunnar Kullenbergs bog Ocean Science and International Cooperation. Historical and Personal Recollections kortlægger de forskellige drivkræfter, der har drevet udforskningen af havet – fra revolutioner og krige til globaliseringen. Bogen er spækket med personlige beretninger og en rig samling historiske billeder, som tilsammen giver en forsigtig refleksion over, hvordan en forøget befolkning, et samfund i forandring, og en økonomi i evig bevægelse har øget regeringers, industriers og offentlighedens behov for større viden om havet og dets ressourcer.

 

Kullenberg begynder sit krydstogt i 1700-tallet og fortæller om de første oceanografiske ekspeditioner, som den britiske Challenger-ekspedition, og frem til i dag med UNESCO’s Ocean Decade 2021-2030, som Kullenberg har været en central aktør i at få realiseret.

 

Gunnar Kullenberg var Executive Secretary for Den Internationale Oceanografiske Kommission (IOC) i UNESCO fra 1989 til 1998.

 

Læs mere om bogen her.

 

Bogen er udgivet af UNESCO og kan hentes gratis her.

 

Ocean Decade Mål 7: Et inspirerende og engagerende hav.
https://www.oceandecade.dk/news/nyhed?id=5c349a59-e86a-4197-b51a-e89d34193bd4
8 JUNE 2023